campania-de-vaccinare-nationala-anti-covid-a-inceput-primul-roman-vaccinat-este-o-asistenta-medicala-de-la-institutul-”matei-bals”-din-capitala,-membru-in-echipa-care-a-preluat-primul-pacient-din-romania-confirmat-cu-coronavirus.

Campania de vaccinare națională anti-Covid a început. Primul român vaccinat este o asistentă medicală de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, membru în echipa care a preluat primul pacient din România confirmat cu coronavirus.

Update: Campania de vaccinare a început în mai multe orașe din țară.

Foto: vaccinare – ”Victor Babeș”.

Update: La ora 9 a fost vaccinată prima persoană din România. Ea a făcut parte din echipa medicală care în 27 februarie a preluat primul pacient din țara noastră infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Update: Autoritățile anunță că prima persoană care va fi vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” va fi Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 începe duminică la ora 9 dimineața, în zece spitale din țară. Prima persoană vaccinată în România urmează să fie un cadru medical de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală. Concomitent, campania de vaccinare va începe și în mai multe state europene. 

Primele zece mii de doze de vaccin anti-Covid au sosit în țară vineri, pe la vama Nădlac. Fiind vorba de doar zece mii de doze, acestea vor fi folosite pentru imunizarea medicilor și personalului de terapie intensivă din spitalele Covid.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că dozele de vaccin din prima tranșă – cele peste 3000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare – au fost alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, în funcție de necesarul solicitat de fiecare dintre spitale cu mențiunea că pot fi oricând modificate în funcție de cererea unităților:

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 100 de doze

2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș“- 600 de doze

3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Dr. Victor Babeș“ – 530 de doze

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca- 375 doze

5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța- 170 doze

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș“, Craiova- 90 doze

7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 260 doze

8. Maramureș – Baia Mare- Spitalul de Urgență- 210 doze

9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava- 250 doze

10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș“, Timișoara- 450 doze.â

Cele peste 3000 de doze care vor ajunge în spitale sunt doar pentru prima administrare (la data rapelului va pleca de la Cantacuzino tranșa necesară).  “Dorim ca aceste doze să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.  Următoarea livrare a vaccinurilor anti-COVID-19 va avea loc în jurul datelor de 28-29 decembrie”, arată autoritățile.