olanda-explozie-la-un-centru-de-testare-covid-19,-in-orasul-bovenkarpsel-nu-sunt-victime-politia-spune-ca-“explozia-trebuie-sa-fi-fost-provocata-intentionat,-pentru-ca-asa-ceva-nu-se-intampla-accidental”.

Olanda. Explozie la un centru de testare COVID-19, în orașul Bovenkarpsel. Nu sunt victime. Poliția spune că “explozia trebuie să fi fost provocată intenționat, pentru că așa ceva nu se întâmplă accidental”.

 

Orașul unde a avut loc explozia se află la nord de Amsterdam. Ferestrele clădirii au fost sparte în urma exploziei, care s-a produs în jurul orei 7, ora locală, precizează poliția olandeză. Explozivul „probabil a fost plasat acolo”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al poliției, Menno Hartenberg, adăugând că „ceva metalic” a provocat explozia.

Autoritățile au restricționat accesul în zonă pentru a putea investiga. „Ceea ce spunem este că așa ceva nu se întâmplă doar întâmplător, ci este provocat de cineva”, a spus purtătorul de cuvânt.

Euronews amintește că în ianuarie, un centru de testare COVID-19 din orașul Urk a fost incendiat de protestatari care se opuneau măsurii carantinei.

Surse alternative: Euronews, Reuters