timisoara,-dumbravita-si-giroc-ies-din-carantina,-dupa-ce-comitetul-pentru-situatii-de-urgenta-nu-a-reusit-sa-voteze-cu-2/3-prelungirea-masurii-ratele-de-infectare-sunt-de-peste-7-8-la-mia-de-locuitori.

Timișoara, Dumbrăvița și Giroc ies din carantină, după ce Comitetul pentru Situații de Urgență nu a reușit să voteze cu 2/3 prelungirea măsurii. Ratele de infectare sunt de peste 7-8 la mia de locuitori.

Prefectul Județului Timiș anunță că propunea DSP de prelungire a carantinei cu șapte zile a fost votată în CJSUT cu 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă, astfel că prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile Timișoara, Dumbrăvița și Giroc nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesară de 2/3 din membrii prezenți.

La Timișoara incidența epidemică este de 8,19 la mia de locuitori, iar în Dumbrăvița și Giroc depășește 7 cazuri la mia de locuitori.

Autoritățile centrale nu au reacționat încă față de această modalitate de ridicare a carantinei la o rată de infectare foarte mare.