australia-hackerii-au-oprit-emisia-unei-televiziuni-timp-de-cateva-ore,-cea-mai-mare-companie-media-din-tara-nu-a-putut-transmite.

Australia. Hackerii au oprit emisia unei televiziuni. Timp de câteva ore, cea mai mare companie media din țară nu a putut transmite.

Reprezentanții Nine Entertainment au declarat că întreruperile unor programe tv și publicații au fost provocate de un atac cibernetic și că restaurarea completă a sistemelor ar putea dura ceva timp. Nu s-au făcut cereri de răscumpărare și motivele care stau la baza atacului rămân neclare. Nine a informat autoritățile despre atac.

Dorim să vă informăm că a existat un atac cibernetic asupra sistemelor noastre. Echipele noastre IT lucrează non-stop pentru a restabili complet conexiunile. Cerem tuturor angajaților, din toate sectoarele, să lucreze de acasă până la o nouă notificare”.

A cyber-attack on our systems has disrupted live broadcasts today however, we have put processes in place to ensure…

Publicată de Channel 9 pe Sâmbătă, 27 martie 2021

Publicațiile australiene deținute de companie precizează că experții în securitate cibernetică consultați au spus că nu au mai văzut acest fel de ransomware, care este creat probabil de un actor de stat, și subliniază relațiile degradate ale Australiei cu China și Rusia.

Surse alternative: Financial Review, Sydney Morning Herlad.