italia-ministrul-de-externe-anunta-ca-a-expulzat-doi-oficiali-rusi-acuzati-de-spionaj-in-scandalul-in-care-a-fost-arestat-si-un-comandant-militar-italian,-pentru-transmiterea-de-documente-secrete-nato-catalogheaza-evenimentul-”extrem-de-grav”.

Italia. Ministrul de Externe anunță că a expulzat doi oficiali ruși acuzați de spionaj în scandalul în care a fost arestat și un comandant militar italian, pentru transmiterea de documente secrete NATO. Cataloghează evenimentul ”extrem de grav”.

Anunțul ministrului de Externe, Luigi Di Maio, a venit după întâlnirea cu ambasadorul Rusiei la Roma. Di Maio a spus că și-a manifestat ferm nemulțumirea în discuția cu diplomatul rus și l-a informat pe acesta despre ”expulzarea imediată a celor doi oficiali ruși implicați în această problemă extrem de gravă”.

In occasione della convocazione al Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale dell’ambasciatore…

Publicată de Luigi Di Maio pe Miercuri, 31 martie 2021

Poliția italiană a anunțat mai devreme că a arestat un comandant al unei fregate italiene, pe care l-a prins în flagrant când îi vindea documente secrete NATO unui diplomat rus. Potrivit presei italiene comandantul fregatei a primit de la diplomatul rus cinci mii de euro pentru aceste documente. De asemenea, cei doi s-ar fi înțeles asupra sumei de patru mii de euro pentru un alt transfer de documente ce a avut loc în trecut.

Surse alternative: Reuters, La Stampa

Sursa foto: Daniel Drobik//Dreamstime.