mii-de-persoane-protesteaza-impotriva-restrictiilor-impuse-in-lupta-cu-pandemia,-in-stuttgart-la-londra,-sute-de-protestatari-condamna-un-proiect-de-lege-care-confera-puteri-sporite-politiei,-in-cadrul-manifestatiilor.

Mii de persoane protestează împotriva restricțiilor impuse în lupta cu pandemia, în Stuttgart. La Londra, sute de protestatari condamnă un proiect de lege care conferă puteri sporite poliției, în cadrul manifestațiilor.

Șase mii de oameni s-au adunat în jurul Pieței Marienplatz, în centrul orașului, pentru a condamna măsurile luate în lupta cu pandemia de coronavirus, a transmis Querdenken, mișcarea organizatoare, ai cărei simpatizanți sunt negaționiști ai coronavirusului, activiști ai extremei drepte și persoane care condamnă vaccinarea. De altfel, Querdenken a fost pusă sub monitorizarea serviciului intern de informații al landului Wuerrtemberg, al cărui oraș principal este Stuttgart.

Poliția municipală i-a îndrumat pe participanți să coopereze cu forțele de ordine și a transmis că îi va identifica pe cei care încalcă distanțarea socială sau care nu poartă mască.

Între timp, la Londra sunt peste 500 de persoane care protestează împotriva unui proiect de lege despre care spun limitează dreptul la manifestații. Concret, proiectul prevede limite de timp și de zgomot pentru o manifestație. Oamenii se tem că dacă proiectul devine lege, forțele de ordine ar putea comite abuzuri și să oprească protestele. Acțiuni similare au loc și în Manchester, Leeds, Bristol sau Sheffield.

Surse alternative: DPA, Reuters.