spania-accelereaza-vaccinarea-si-vrea-sa-imunizeze-70%-din-populatie-pana-la-finalul-verii-rata-de-infectare-a-avansat-usor-de-la-jumatatea-lunii-martie,-iar-presiunea-asupra-spitalelor-incepe-din-nou-sa-creasca.

Spania accelerează vaccinarea și vrea să imunizeze 70% din populație până la finalul verii. Rata de infectare a avansat ușor de la jumătatea lunii martie, iar presiunea asupra spitalelor începe din nou să crească.

Potrivit ministrului Sănătății, Spania a primit 1,2 milioane de doze Pfizer luni și va primi loturi similare în fiecare săptămână din luna aprilie. Ministrul a mai precizat că obiectivul de a imuniza 70% din cei 47 de milioane de locuitori până la sfârșitul verii este “la îndemână”.

Datele publicate luni au arătat că aproximativ 5,7 milioane de persoane au primit o doză de vaccin până acum, în timp ce 2,8 milioane au primit ambele doze.

Rata de infectare a crescut la 163 de cazuri la suta de mii de locuitori, de la 151 de cazuri/100.000 sâmbătă. Reuters precizează că de la jumătatea lunii martie rata a fost pe un trend ascendent. Țara a înregistrat în total peste 3,3 milioane de cazuri de coronavirus și peste 75 de mii de decese.

Directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Fernando Simon, a declarat că presiunea asupra sistemului de sănătate începe să crească, dar cu toate acestea este considerabil mai mică decât în ​​valurile anterioare. Simon a precizat că Spania se descurcă mai bine decât țările vecine.

“În mod clar a scăzut numărul de decese, bilanț care are mult de-a face cu imunizarea persoanelor în vârstă și a celor vulnerabili”, a mai spus acesta.

Sursă: Reuters

Sursă foto:  Dz Matph | Dreamstime.com