italia-recomanda-vaccinul-astrazeneca-pentru-persoanele-cu-varsta-de-peste-60-de-ani,-dupa-decizia-agentiei-europene-a-medicamentului-autoritatile-nu-interzic-insa-utilizarea-serului-si-de-catre-alte-persoane.

Italia recomandă vaccinul AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, după decizia Agenției Europene a Medicamentului. Autoritățile nu interzic însă utilizarea serului și de către alte persoane.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că decizia a fost luată după consultarea cu experți și alți oficiali. Persoanele care au primit deja o primă doză de AstraZeneca pot continua cu a doua doză. Oficialii au declarat că guvernul recomandă ca produsul să fie evitat pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, dar nu îl interzice.

“Oricine dorește să fie vaccinat cu AstraZeneca poate continua să fie vaccinat”, a declarat Giovanni Rezza, membru al consiliului de sănătate din Italia.

Italia a limitat inițial folosirea serului AstraZeneca la persoanele cu vârsta sub 65 de ani, deoarece studiile au arătat că oferă o protecție mai mică împotriva COVID-19 decât alte vaccinuri. Pe 8 martie, ministerul Sănătății a spus că ar putea fi administrat și persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Sursă: Reuters

 Sursă foto: Bennymarty | Dreamstime.com