explozia-de-la-arad-ministrul-de-interne-confirma-ipoteza-unui-asasinat-cu-bomba-spune-ca-este-vorba-despre-un-caz-singular-iar-romania-este-o-tara-sigura.

Explozia de la Arad. Ministrul de Interne confirmă ipoteza unui asasinat cu bombă. Spune că este vorba despre un caz singular iar România este o țară sigură.

Într-o declarație publică, Ministrul de Interne a confirmat faptul că anchetatorii au varianta unui asasinat cu bombă, ca principală pistă de investigare a exploziei de sâmbătă dimineața de la Arad.

  • Parchetul General a preluat ancheta și pot da doar câteva informații despre incident;
  • Am fost informat sâmbătă dimineața și am trimis la Arad cei mai buni specialiști din Poliția Română;
  • Am luat legătura cu SRI, Parchetul General și Ministerul Apărării și împreună am gestionat cercetările la fața locului, astfel încât să reușim să identificăm o pistă iar autorul sau autorii să fie aduși în cel mai scurt timp în fața instanței;
  • A fost încheiată cercetarea la fața locului, iar epava automobilului a fost transportată într-un loc special;
  • Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru, au fost audiați martori și sunt vizualizate imagini de pe traseul victimei și nu numai;
  • În istoria postdecembristă a României au mai fost tentative de omor în acest mod de operare. Au fost toate oprite înainte de a se produce. Vorbim de un caz singular, iar România este un stat sigur. Nu vorbim de acțiuni pregătite în serie, așa cum s-a vehiculat în spațiul public;
  • Față de declarația prefectului de la Arad, privind posibilitatea ca autorii asasinatului să fi plecat deja din țară, recomand domnului prefect să se concentreze mai mult pe campania de vaccinare.

Reamintim că sâmbătă dimineața, la ora 7, mașina omului de afaceri Ioan Crișan, a sărit în aer în momentul în care acesta s-a urcat la volan și a încercat să o pornească.