bugetul-pentru-etapa-a-ii-a-a-programului-rabla-pentru-electrocasnice-s-a-epuizat-in-35-de-minute-valorea-voucherelor-pentru-televizoare,-laptopuri-si-tablete-este-de-30-de-milioane-lei.

Bugetul pentru etapa a II-a a programului Rabla pentru electrocasnice s-a epuizat în 35 de minute. Valorea voucherelor pentru televizoare, laptopuri și tablete este de 30 de milioane lei.

Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, Valoarea voucherelor este de 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E, 500 de lei pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete. „Voucherele generate în această etapă vor fi activate luni, 7 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare”, arată autoritățile.

Ministrul Mediului a subliniat într-o scurtă declarație importanța programului: „Mă bucur că nu s-a transformat programul într-unul de cumpărat televizoare. E un program important, trebuie să contribuim la reducearea emisiilor de carbon și la recuperarea echipamentelor vechi din piață, aducerea lor în unitățile de reciclare”.

Amintim că bugetul primei etape a programului Rabla pentru Electrocasnice (de 30 de milioane de lei) a fost epuizat în mai puțin de 24 de ore. Au fost rezervate 75 de mii de vouchere pentru frigidere sau mașini de spălat.

Sursă foto: Milkovasa | Dreamstime.com