marea-britanie-ministrul-sanatatii-a-demisionat,-pe-fondul-unui-scandal-generat-de-faptul-ca-a-sarutat-o-colega-la-inceputul-lunii-mai,-intr-un-moment-in-care-nu-fusesera-schimbate-regulile-de-distantare-sociala.

Marea Britanie. Ministrul Sănătății a demisionat, pe fondul unui scandal generat de faptul că a sărutat o colegă la începutul lunii mai, într-un moment în care nu fuseseră schimbate regulile de distanțare socială.

Într-un video postat pe Twitter sâmbătă, Matt Hancock a cerut scuze pentru gestul, arătând că nu dorește cca viața sa privată “să distragă atenția de la eforturile de anu scoate din această criză”.

Gestul vine după ce tabloidul The Sun a publicat imagini de pe camerele de supraveghere care îl arată pe ministru sărutând-o pe Gina Coladangelo, o fostă lobbyistă, angajată acum la ministerul său, în biroul acesteia.

“Vreau să-mi exprim scuzele pentru încălcarea îndrumărilor de distanțare dar și față de familia mea și de cei dragi. În acest moment, trebuie să fiu alături de copiii mei“, mai spune Hancock în înregistrarea video în care își anunță demisia.

Sursă alternativă: BBC