italia-val-de-programari-la-vaccinare,-in-urma-discursului-in-care-premierul-a-rostit:-”invitatia-la-nevaccinare-este-invitatie-la-moarte”-in-veneto,-programarile-s-au-dublat-fata-de-saptamana-trecuta.

Italia. Val de programări la vaccinare, în urma discursului în care premierul a rostit: ”Invitația la nevaccinare este invitație la moarte”. În Veneto, programările s-au dublat față de săptămâna trecută.

Guvernatorul regiunii Veneto a explicat că săptămâna trecută, în medie șase mii de persoane se programau zilnic pentru imunizare, iar după apelul prim-ministrului Draghi, joi numărul lor a fost de 13 mii, iar astăzi de 20 de mii.

De asemenea, în Lombardia s-au înregistrat joi peste 49 de mii de programări, față de 28 de mii marți și 17 mii miercuri, potrivit anunțului ministrului Sănătății al regiunii. În Campania, media săptămânii trecute era de 4-5 mii de programări pe zi, iar joi bilanțul s-a dublat. Publicația italiană La Stampa scrie că în total, peste o sută de mii de italieni s-au înscris pentru imunizare, în ultimele 24 de ore.

Premierul a lansat mesajul respectiv în timpul unei conferințe de presă televizate, ca răspuns la acțiunile politicienilor de extremă dreaptă, care-i descurajează pe tineri să se imunizeze. 

Astăzi, guvernul italian a anunțat că din 6 august pașaportul Covid devine obligatoriu pentru cei ce vor să intre în săli de sport, muzee, săli de jocuri și de spectacole, pe stadioane sau în interiorul restaurantelor. Este luată în calcul și extinderea acestei condiții asupra călătoriei cu transportul public.

Sursa: La Stampa.