marea-britanie-o-comisie-parlamentara-a-contabilizat-o-pierdere-de-26-miliarde-de-lire-sterline-prin-frauda-si-nerambursare,-din-imprumuturile-acordate-intreprinderilor-pentru-a-face-fata-pandemiei-contribuabilii-vor-plati-20-de-ani-pentru-cele-372-de-miliarde-de-lire,-la-cat-sunt-estimate-cheltuielile-guvernamentale-pentru-criza-coronavirus.

Marea Britanie. O comisie parlamentară a contabilizat o pierdere de 26 miliarde de lire sterline prin fraudă și nerambursare, din împrumuturile acordate întreprinderilor pentru a face față pandemiei. Contribuabilii vor plăti 20 de ani pentru cele 372 de miliarde de lire, la cât sunt estimate cheltuielile guvernamentale pentru criza Coronavirus.

Analiza Comitetului pentru Conturi Publice (PAC) al parlamentului mai arată că, din cele 372 miliarde de lire sterline, peste 2 miliarde de lire au fost risipite pe echipamente de protecție care s-au dovedit inutilizabile. Guvernul Johnson a recunoscut că doar 1% din totalul echipamentelor de protecție achiziționate s-au dovedit a fi inutilizabile.

PAC a evidențiat o pierdere estimată de 26 miliarde de lire sterline “prin fraudă și nerambursare” din împrumuturile acordate întreprinderilor pentru a face față pandemiei.

O anchetă publică detaliată privind modul în care guvernul lui Boris Johnson a gestionat pandemia urmează să aibă loc în 2022, dar Partidul Laburist, aflat în opoziție, a declarat că concluziile PAC reprezintă o dovadă suplimentară a eșecurilor guvernului și a declarat că ancheta cu privire la pandemie trebuie să înceapă imediat.

Rapoartele Comitetului pentru Conturi Publice arată că uriașele sume cheltuite de guvernul britanic vor apăsa timp de 20 de ani asupra bugetului public.

Sursă alternativă: Reuters