cod-portocaliu-de-caldura-in-sapte-judete-si-bucuresti,-pentru-trei-zile,-incepand-de-maine-temperaturile-maxime-se-vor-situa-frecvent-intre-38-si-40-de-grade,-iar-indicele-temperatura-umezeala-se-va-situa-peste-pragul-critic-de-80-de-unitati.

Cod Portocaliu de căldură în șapte județe și București, pentru trei zile, începând de mâine. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade, iar indicele temperatură umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Pe parcursul zilelor de joi, vineri și sâmbătă (29, 30 și 31 iulie) în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș – Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade”, informează Administrația Națională de Meteorologie.

În zilele de 1 și 2 august valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat”, mai precizează ANM.