sua-peste-122-de-mii-de-cazuri-noi-de-covid-raportate-vineri,-cel-mai-mare-bilant-zilnic-din-februarie-statul-florida-a-devenit-noul-epicentru-al-infectarilor,-dar-cresteri-puternice-s-au-inregistrat-si-in-california-sau-new-york.

SUA. Peste 122 de mii de cazuri noi de Covid raportate vineri, cel mai mare bilanț zilnic din februarie. Statul Florida a devenit noul epicentru al infectărilor, dar creșteri puternice s-au înregistrat și în California sau New York.

Conform datelor analizate de publicația The New York Times au fost înregistrate 122.674 de cazuri noi. Ultima dată când au fost raportate atât de multe cazuri noi a fost pe 5 februarie, cu 129 de mii de cazuri.

Numărul persoanelor decedate a crescut cu 10% în ultimele două săptămâni, iar al celor internați în spital, cu 74%. Cele mai multe decese au fost raportate la persoane nevaccinate. De altfel, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a numit noul val epidemic de la începutul lunii iulie drept “pandemia celor nevaccinați”. 

Florida a raportat vineri 21.683 de cazuri noi, adică unul din cinci înregistrate la nivelul SUA, cel mai mare bilanț zilnic pentru al treilea cel mai populat stat american. Rata de pozitivare a testelor Covid, de 18%, este de două ori mai mare față de media națională de 7,8%, iar numărul celor internați în spital a crescut cu 50% în doar o săptămână.

Și în California, cel mai populat stat american, rata de pozitivare a testelor pentru coronavirus a fost de 6,4%, cea mai mare de la începutul lunii februarie, iar la New York numărul de cazuri noi a crescut de patru ori în ultima lună.

Surse alternative: Business Insider, Bloomberg.