alba-politistii-au-retinut-un-al-doilea-medic-in-dosarul-eliberarii-in-fals-a-adeverintelor-de-vaccinare-medicul-de-41-de-ani-este-suspectat-ca-a-instigat-o-tanara-rezidenta-sa-acceseze-platforma-si-sa-emita-adeverinte.

Alba. Polițiștii au reținut un al doilea medic în dosarul eliberării în fals a adeverințelor de vaccinare. Medicul de 41 de ani este suspectat că a instigat o tânără rezidentă să acceseze platforma și să emită adeverințe.

Într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Alba arată că a reținut un bărbat de 41 de ani, pentru 24 de ore. Conform cercetărilor polițiștilor, bărbatul ar fi determinat-o pe tânăra rezident reținută joi să acceseze unui centru din Alba și să elibereze în fals adeverințe care atestau imunizarea anti-Covid.

”Urmează ca cele două persoane reţinute să fie prezentate, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale”, mai transmite IPJ Alba în comunicat.

Joi, polițiștii din Alba au desfășurat două percheziții domiciliare în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic. IPJ Alba a informat că ”la data de 28 iunie, o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă”.

În total, zece persoane au fost citate și audiate în anchetă. În urma perchezițiilor, oamenii legii au confiscat un telefon mobil, un laptop și o unitate de calculator.