Puțin peste 5.500 de persoane s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 24 de ore, bilanț comparabil cu cele din primele zile de vaccinare. 3.200 de persoane au primit prima doză.

De sâmbătă de la ora 17 și până astăzi la aceeași oră, 3.261 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de ser, iar 2.283 cu cea de-a doua doză. Numai două persoane au ales să se imunizeze cu AstraZeneca.

Bilanțul este comparabil cu cele din primele zile de la începutul campaniei de vaccinare, din decembrie 2020. Interesul pentru imunizare a fost scăzut, pe fondul sărbătorii Sfintei Maria.

De la începutul pandemiei, 5,12 milioane de persoane au primit prima doză, iar 4,99 de milioane s-au vaccinat cu schema completă. Au fost administrate 9,58 de milioane de doze, cele mai multe de la Pfizer (7,48 de milioane). Potrivit Centrului European pentru Combaterea Bolilor (ECDC), România este în continuare penultima din UE, în privința cetățenilor vaccinați, după Bulgaria. Doar o treime dintre adulții români s-au imunizat anti-Covid, potrivit ECDC.