washington-alerta-de-securitate-langa-capitoliu-un-barbat-a-parcat-o-camioneta-fara-numere-de-inmatriculare-pe-trotuarul-din-fata-bibliotecii-congresului-si-afirma-ca-are-o-bomba-cu-detonator-politia-negociaza-cu-acesta.

Washington. Alertă de securitate lângă Capitoliu. Un bărbat a parcat o camionetă fără numere de înmatriculare pe trotuarul din fața Bibliotecii Congresului și afirmă că are o bombă cu detonator. Poliția negociază cu acesta.

Poliția spune că este vorba de o “amenințare activă cu bombă” în apropierea clădirii Congress-ului din Washington DC. Autoritățile au declarat că negociază cu șoferul unui vehicul suspect, parcat în apropiere de Biblioteca Congress-ului, vizavi de clădirea Capitolului și de Curtea Supremă. Parlamentarii americani sunt în vacanță săptămâna aceasta, dar în clădire sunt angajați ai celor două camere. Unora dintre membrii personalului de pe Capitol Hill li s-a spus inițial să rămână la locul lor și să se adăpostească în birouri. Mai multe clădiri de birouri au fost apoi evacuate.

Potrivit presei americane, bărbatul a parcat vehiculul pe trotuar, în jurul orei locale 9:15, și i-a spus unui ofițer care s-a apropiat că are o bombă în mașină, în timp ce ținea în mână ceea ce părea a fi un detonator. Șeful poliției Capitoliului spune că “Negociatorii lucrează intens pentru a găsi o rezolvare pașnică a acestui incident. Încercăm să obținem cât mai multe informații“.

Zona a fost închisă, accesul fiind blocat de mașini de poliție și de baricade, iar în apropiere au fost mobilizate mai multe mașini de pompieri și ambulanțe. La fața locului intervin poliția metropolitană și FBI.

Sursă alternativă: Reuters